CBS De Brug – Continu Actief

Op deze pagina vindt u ons aanbod voor de naschoolse activiteiten.

Maandagmiddag:

• extra ondersteuning/hulpklas voor kinderen die dat nodig hebben: een half uur individuele (of in kleine groepjes) begeleiding door de eigen leerkracht.
  • huiswerkbegeleiding voor alle kinderen van de groepen 6 t/m 8 die dat wensen.
  • Plusklas: extra uitdagende leerstof (verrijking) voor kinderen die “meer” aankunnen. Deze kinderen krijgen instructie voor extra uitdagende opdrachten, waar zij gedurende de week in hun eigen groep mee verder kunnen.

Inschrijven voor de Sport- en Spelmiddag kan hier vanaf dinsdag 3 maart t/m woensdag 4 maart om 23:59 uur >>

Het eerst volgende inschrijfmoment is voor de Sport- en Spelmiddag!
Vanaf dinsdag 3 maart is het mogelijk om uw zoon/dochter in te schrijven voor de Sport- en Spelmiddag.

Donderdagmiddag: Afbeeldingsresultaat voor freerunnen gym

Sport- en Spelmiddag: in blokken van vakantie tot de volgende vakantie worden de sport na school middagen verzorgd door de buurtsportcoach(es) in de sporthal.

Thema:
Turnen: Ringzwaaien, Kastspringen en Freerunning

Wat is de Sport- en Spelmiddag?

De school heeft op donderdag Sportcentrum Waspik gehuurd en zal daar een Sport- en Spelmiddag organiseren voor alle kinderen die dat leuk vinden. Deze verlengde schooldag duurt van 15.00 uur tot 16.00 uur. De kinderen die hieraan mee willen doen worden van 14.15 uur tot 14.45 uur door de school opgevangen.

Onder begeleiding worden de kinderen naar de sporthal gebracht en daar neemt de buurtsportcoach (BSC) de begeleiding over. De BSC zal, wellicht (als er voldoende animo is) samen met CIOS (sport) stagiaires, een gevarieerd aanbod van sport- en spelactiviteiten organiseren.

Let op!

Dinsdagmiddag:

Workshopmiddag: de workshops worden in blokken van 6 weken gegeven van 14.30 – 15.30 uur in onze school.

Workshopmiddag

Deelname bedraagt € 4,00 per keer, in totaal dus een eindbedrag van € 24,00 (6 weken x € 4,00).

De Workshopmiddag start vanaf 4 februari t/m 17 maart 2020.

Er zijn deze periode twee workshops beschikbaar!

#1. Groep 1 t/m 8: Workshop STEENgoed met LUS!

Onder leiding van:
Ilse Verhoef

Omschrijving:

Ilse Verhoef van LUS komt een cursus STEENgoed geven van 4 februari tot en met 17 maart (behalve in de carnavalsvakantie).

Deze workshopronde staat in het teken van grote, kleine, ronde en ovale stenen.

We maken onder andere een bekend spel na, een gelukssteen, een houder om foto’s en/of post in te zetten en een schilderij naar eigen invulling.
De kinderen kunnen deze weken hun fantasie én creativiteit helemaal de vrije loop laten!

Het is geen must, maar de kinderen mogen van te voren buiten al op zoek naar stenen en deze meenemen.

Kei leuk!!

Locatie:
In een klaslokaal op school

Maximum aantal:
10 kinderen

#2. Groep 2 t/m 8: Muziek

Onder leiding van:
Jens HuigenAfbeeldingsresultaat voor muziekinstrumenten

Omschrijving:
Vanaf 4 februari mag ik, Jens Huigen, een 6 tal workshops geven voor basisschool De Brug in Buurtcentrum Den Bolder te Waspik.
Daar heb ik heel veel zin in!

Mijn workshops zullen in het teken staan van het spelen in een band. Oftewel:
samenwerken, samenspelen want dat is het aller leukst en het belangrijkst in de muziek,
volgens mijn inziens.

We schrijven een eigen liedje: tekst en melodie, we zoomen met z’n allen in op elk
instrument die we in onze band zien: gitaar, keyboard, drums en zingen. We zullen veel
rouleren waarbij iedereen dus wel een keer op elke positie terecht komt.
Het doel is om uiteindelijk ons zelf geschreven lied, in een band bezetting te spelen.
Maar waarom vind ik het samenspelen en samenwerken zo belangrijk en leuk in de
muziek?

Al 15 jaar heb ik het geluk dat ik in de meest uiteenlopende bands mag spelen. Wat me
dan vooral opvalt is het volgende: het maakt niet uit wat voor soort muziek je speelt. Al
ben je een jongen of een meisje, donker of licht, je wil altijd samen iets unieks wegzetten.
En dat is het mooie aan muziek maken, het maakt niet uit hoe je eruit ziet. Iedereen heeft
zijn eigen roots en als je dat kunt verwerken in je eigen muziek en vervolgens samen
met een boel andere kunt samenbrengen…. Dan heb je goud in handen. Daar draait het
volgens mij om.

Ik speel in bands als: Roxeanne Hazes, De Coronas, The Dutch Eagles en De Fik Erin.
In sommige bands ben ik terecht gekomen middels de studies die ik heb afgerond: De
Herman Brood Academie en Het Conservatorium Van Amsterdam.

Hopelijk tot dan!

Locatie:
Buurtcentrum Den Bolder
Kinderen gaan onder begeleiding naar deze locatie en ouders kunnen ze daar ophalen

Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder
Schoolstraat 19, 5165 TR Waspik