Ouderraad

Als ouderraad willen we een handje helpen aan een gezellige schooltijd voor de kinderen. We willen jullie middels deze pagina op de hoogte houden wat de ouderraad zoal het hele jaar doet. Daarom hebben we een activiteiten overzicht in elkaar gezet. Hierin kun je precies zien wat er is geweest of nog gaat komen.

Let wel, dat er door omstandigheden wel eens van de het overzicht afgeweken kan worden.

• Voorzitter: Yvonne Kerkhof
  • Penningmeester: Chantal Pruissen
  • Secretariaat: Esther v.d. Broek
  • Susanne Verberne
  • Lindsay v.d. Kieboom
  • Christel Hollander
  • Rianne Kuijsten
  • Danielle van Etten

Voor iedereen die nog niet zo goed met ons en onze activiteiten bekend is, zullen we een beknopt overzicht geven van wat we zoal doen.

Sportdag

We helpen mee met de sportdag in september om zowel kinderen als alle hulp te voorzien van drinken en wat lekkers. In oktober maken we van de lerarendag altijd iets bijzonders om het team in het zonnetje te zetten. We beginnen al vroeg in het nieuwe schooljaar met de voorbereidingen voor Sinterklaas en de kerstknutsel zodat de kinderen iets leuks mee naar huis kunnen nemen. Dit is een drukke tijd met de knutsel, voorbereidingen voor de kerstdienst en als afsluiting voor de kerstvakantie de kerstlunch in den Bolder.

Pasen

Met Pasen organiseren we het eieren zoeken of, zoals ook nodig is met slechter weer, een alternatief voor binnen. We smeren de matzes en zorgen voor wat drinken erbij.

Afscheid groep 8 en laatste schooldag

Bij het afscheid van groep 8 zijn we er ook bij met wat lekkers en een mooi afscheidscadeau. En de laatste schooldag zorgen we voor frietjes en een lekkere snack.

Aankleding van de hal

De aankleding van de hal is ook onze verantwoordelijkheid die we in thema’s iedere keer weer aanpassen. Er kan altijd vanuit school een beroep gedaan worden op onze hulp bij verschillende gelegenheden zoals de pannenkoekendag voor onze opa’s en oma’s.

Andere activiteiten

Verder proberen we ieder jaar met een grote activiteit iedereen te verrassen zoals de sportdagen bij de ponyclub, De Brug’s got talent en de Brug Blubberrun.

De kinderen die langer dan een week ziek zijn worden met een cadeautje bezocht.

Voor het financieel rondbreien van onze activiteiten doen wij mee met de loterij van Jantje Beton. Het geld wat via de verkoop van de loten binnenkomt is een noodzakelijke aanvulling op ons budget.

Om dit allemaal goed te kunnen organiseren hebben we maandelijks een overleg. Dit doen wij op een woensdagavond op school met iemand van het team erbij, zodat alle partijen geïnformeerd zijn.

We hebben een fijne groep met denkers, doeners en combinaties daarvan. Onze belangrijkste insteek is dat we de kinderen een leuke tijd willen bezorgen op CBS De Brug.

Wordt je kind in het komende schooljaar 4 jaar en heb je nog geen keus voor een basisschool gemaakt? En je zou graag meer informatie over onze school willen hebben? Maak dan een afspraak voor een rondleiding.